قیمت: 20000 ریال
موضوع:
گزارش کارآموزی در اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
مقدمه:
گزارش حاضر مربوط به یک دوره ی کارآموزی (2واحد) 120 ساعته در ادارهی استاندارد و تحقیقات صنعتی می باشد که در بخش آزمایشگاه کروماتوگرافی (حساس) جهت ارتقا سطح علمی و کسب تجارب برای اشتغال در آینده گذرانده شده است.
طی این دوره ی آموزشی عمده ی کار ما آزمون نگهدارنده ها بر روی مواد غذایی بود که نمونه ی مورد نظر برای بررسی وجود یا عدم وجود نگهدارنده آزمون می شد.
بر روی نمونه های مختلف مواد غذایی از جمله کشک، شیر، ماست، خامه، نوشابه و … آزمون نگهدارنده ها انجام شد که این نگهدارنده ها بنزوات و سوربات بودند.
همچنین آزمون تشخیص وجود رنگ تقلبی در نمونه زعفران به روش TLC و تشخیص قدرت رنگی زعفران و تعیین ترکیبات ویژه ی زعفران به روش اسپکتروفتومتر نیز انجام شد، که در این گزارش به بررسی جزئیات این آزمون می پردازیم.
آشنایی با موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
موسسه استاندارد و تحقیقات ایران به موجب قانون، تنها مرجع رسمی کشور است که عهده دار وظیفه ی تعیین، تدوین و نشر استانداردهای رسمی می باشد. اولین تشکیلات موسسه استاندارد در ایران با تصویب قانون اوزان و مقیاس ها در سال 1304 خورشیدی مطرح شده و بعدها در سال 1332 به لحاظ ضرورت تعیین ویژگی ها و نظارت بر کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی، ایجاد تشکیلات رسمی مورد توجه قرار گرفت و هسته اولیه تشکیلات سازمانی موسسه به صورت اداره ای در اداره کل تجارت وقت شکل گرفت. در سال 1339 با تصویب قانون تاسیس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی صورت گرفت و این موسسه کار خود را در چارچوب هدف ها و مسئولیت های تعیین شده آغاز کرد و در همان سال به عضویت سازمان بین المللی استاندارد (ISO) درآمد.
تدوین استاندارد در رشته های مختلف توسط کمیسیون های فنی مرکب از کارشناسان موسه، صاحب نظران مراکز و موسسات علمی، پژوهشی، تولیدی و اقتصادی آگاه و مرتبط با موضوع صورت می گیرد. سعی بر این است که استانداردهای ملی در جهت مطلوبیت ها و مصالح ملی و با توجه به شرایط تولیدی، فنی و فناوری حاصل از مشکلات آگاهانه و منصفانه صاحبان حق و نفع شامل: تولید کنندگان، مصرف کنندگان، بازرگانان، مراکز علمی و تخصصی و نهادها و سازمان های دولتی باشد.
پیش نویس استانداردهایی که توسط موسسات و سازمان های علاقه مند و ذی صلاح و با رعایت ضوابط تعیین شده تهیه می شود. نیز پس از طرح و بررسی در کمیته های مربوط و در صورت تصویب، به عنوان استاندارد ملی چاپ و منتشر می شود.