قطع ناگهانی برق باعث اختلال در اکثر فعالیتهای تجاری شده و در برخی موارد امکان ادامه آن را کاملاً از بین میبرد. البته تنها برق شهر اثرات مخرب به همراه ندارد، بسیاری از دستگاههای الکتریکی (همانند سیستمهای کامپیوتری) نسبت به نارسائیهایی مانند افت لحظهای ولتاژ، افت طولانی ولتاژ، قطع برق، ولتاژهای لحظه
دسته بندی: مهندسی » مهندسی برق و الکترونیک
تعداد مشاهده: 268 مشاهده
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 105
حجم فایل: 69 کیلوبایت
قطع ناگهانی برق باعث اختلال در اکثر فعالیتهای تجاری شده و در برخی موارد امکان ادامه آن را کاملاً از بین میبرد. البته تنها برق شهر اثرات مخرب به همراه ندارد، بسیاری از دستگاههای الکتریکی (همانند سیستمهای کامپیوتری) نسبت به نارسائیهایی مانند افت لحظهای ولتاژ، افت طولانی ولتاژ، قطع برق، ولتاژهای لحظهایی بالا، نویز و تاثیرات فرکانس رادیویی و تغییرات فرکانس در منبع تغذیه به خود حساس هستند.
این گونه و بارها را اغلب «بارهای حساس» میگویند. زیرا عملکرد مداوم آنها برای فعالیتهای تجاری یک شرکت حائز اهمیت است و همچنین به این دلیل که اینگونه بارها برای عملکرد صحیح یک نیروی برق با ثبات تر و قابل اطمینان تر از آنچه عموماً توسط منابع تغذیه همگانی ارائه میشود. نیاز دارند.
در ادامه لیستی از مشکلات موجود در برق شهر ارائه میشود که هر کدام را به طور مختصر توضیح میدهیم.
1- نوسانات شدید لحظهای (spine)
2- نویز الکتریکی (noise)
3- اضافه ولتاژ لحظهای (surges)
4- افت ولتاژ لحظهای (sags)
5- هارمونیکها (TUD)
6- افت طولانی ولتاژ (Brown outs)
7- قطع برق شهر (Blacuoucs)
1- نوسانات شدید لحظهایی (spike)
ولتاژهای سریع، گذرا و با طول زمانی کوتاهی هستند که به شکل موج اصلی برق اضافه میشوند. این ولتاژها در هر دو سیکل مثبت و منفی میتوانند اضافه شوند و به اجزای الکتریکی خسارت وارد کرده و آنها را از بین ببرند. Spike ها توسط یک ترموستاتها با سایر تجهیزاتی که جریانهای الکتریکی زیاد را سوئیچ میکنند، یا توسط بارهایی که به وسیله شرکتهای برق سوئیچ میشوند، ایجاد میگردند. صاعقهایی که به طور موضعی به زمین اصابت میکند از جدی ترین عوامل تولید این نوسانات هستند بویژه زمانی که به کابلهای ارتباطی برق القا میشوند و حدود 7% مشکلات برق شبکه را تشکیل میدهند.
2- نویز الکتریکی (noise)
نویز حالت مشترک ناشی از بروز انتقال بین خطوط منبع و زمین است. نویز حالت معمولی نتیجه اختلال بین ولتاژهای فاز به فاز و فاز به نول است و میتواند در اثر اصابت صاعقه، خاموش و روشن کردن بار، اشکال کابل و مجاورت یا تجهیزات فرکانس رادیویی و… ایجاد شود. نویز الکتریکی میتواند باعث هنگ کردن کامپیوتر و در نتیجه از دست رفتن اطلاعات گردد. اثرات نویز را میتوان با قرار دادن فیلترهای مناسب و برقراری اتصال زمین به حداقل میرساند.
3- اضافه ولتاژ لحظهای (surg)
ولتاژ اضافه شده به موج اصلی برق با مقادیر بالاتر از مقدار عادی خط اصلی برق شهر میباشد که بیش از یک سیکل ادامه مییابد. surg معمولاً پس از آن که یک دستگاه بزرگ خاموش میشود و یا به دنبال سوئیچ کردن بار درمراکز فرعی ایجاد میشود. به علت زمان نسبتاً طولانی، surg میتوان قدرت عملکرد اجزای مربوط به منبع تغذیه سوئیچینگ کامپیوتر را کاهش داده و باعث کاهش طول عمر آنها شود.
4- افت ولتاژ لحظهای (sage)
افت ولتاژی که به مدت چند سیکل ادامه داشته باشد sage نامیده میشود sage از لحاظ شکلی مانند spine های منفی می باشد. ولی طول مدت آن بیشتر است مانند سوئیچ شدن یک بار بزرگ مانند دستگاههای تهویه هوا یا راه انداختن موتورهای الکتریکی که در حدود 76% مشکلات برق شهر را تشکیل میدهند.