دسته: مهندسی عمران
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 78 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 30
برآورد شاخص فشردگی، تورم و پیش بارگذاری خاک های رسی- گچی در حضور ترمیم کننده ویژه
چکیده
در خاک های ریزدانه به علت نفوذپذیری پایین و جاذب آب بودن کانیهای رس، خروج آب از خاک پس از گذشت مدت زمانی طولانی انجام می پذیرد، در این خصوص برآورد نشست حاصل از تحکیم ضروری میباشد. بدیهی است، در صورت عدم پیشبینی، نشست موجب خسارات جبرانناپذیری میگردد. قبل از اجرای هر پروژه باید پتانسیل خاک از نظر مقدار و نوع نشست مشخص گردد. یکی از روشهای محاسبة نشست حاصل از تحکیم، استفاده از ضرایبی است که از طریق آزمایش تحکیم بدست میآیند.
این ضرایب عبارتند از: شاخص فشردگی ، CC، شاخص تورم ، CS و شاخص پیش بارگذاری Cr. لذا در این تحقیق از ترمیم کننده بتن ویژه که ماده ای بر پایه سیمان است، برای تثبیت خاک گچی استفاده شده است و این ضرایب محاسبه گردید. برای تثبیت خاک، ترمیم کننده بتن ویژه با درصدهای 1، 2، 3، 5 و7 به خاک اضافه گردید. آزمایشات دانه-بندی، تعیین چگالی نسبی، تراکم، تعیین حدود اتربرگ و تحکیم طبق استانداردهای موجود بر روی خاک شاهد و بهسازی شده، انجام گردید. همچنین آزمایش آنالیز شیمیایی برای تعیین مقدار عناصر موجود در خاک صورت پذیرفت.
پس از انجام آزمایشهای ژئوتکنیکی و تعیین خصوصیات فیزیکی و آنالیز شیمیایی نمونه های خاک شاهد و بهسازی شده، مشخص گردید که ضریب در تراکم 85% برای تمام درصدهای اضافه شده از ترمیم کننده بتن ویژه، کاهش یافته است. در تراکم 95% بجز در درصدهای 1 و 5 از ماده افزودنی ترمیم کننده بتن ویژه، مقدار ضریب کاهش یافته است. همچنین در تراکم 100% بجز در درصدهای 2 و 5 از ماده ترمیم کننده بتن ویژه، مقدار ضریب کاهش یافته است. در تراکم 85% ضریب Cs در بهترین حالت 76% کاهش یافته است. این ضریب در تراکم 95% و در بهترین حالت 63% کاهش داشته است. زمانی که تراکم 100% اجرا گردید، مقدار ضریب Cs کاهش نیافت.
کلمات کلیدی:
برآورد شاخص فشردگی
پیش بارگذاری
خاک های رسی- گچی
ترمیم کننده ویژه
ریزدانه (رس)
مقدمه
فشردگی یا تراکم خاک در اثر تاثیر وزن سازه، سبب نشست خاک و نتیجتا وارد آمدن خسارت به سازه می گردد. نشست تحکیم ناشی از تغییر حجم خاک اشباع به علت رانده شدن آب های موجود در حفرات آن است و در خاک های ریز دانه نظیر رس مورد توجه قرار می گیرد. افزایش تنش ناشی از احداث ابنیه سبب متراکم شدن لایههای خاک میگردد. تراکم یا نشست خاک در اثر سه عامل اتفاق میافتد و این سه عامل عبارتند از : تغییر شکل ذرات خاک، جابجائی ذرات خاک و خروج آب یا هوا از فضاهای خالی.
در ریزدانه ها (رس) به علت نفوذپذیری پایین و جاذب آب بودن کانیهای رس، خروج آب از خاک پس از گذشت مدت زمانی طولانی انجام می پذیرد، در این خصوص برآورد نشست حاصل از تحکیم ضروری میباشد. در مواردی مقدار نشست نهایی در اثر احداث یک سازه تا 2 متر در طی چند سال مشاهده شده است. بدیهی است، در صورت عدم پیشبینی، این مقدار نشست موجب خسارات جبرانناپذیری میگردد. قبل از اجرای هر پروژه باید پتانسیل خاک از نظر مقدار و نوع نشست مشخص گردد (احدیان، 1383). برای محاسبة میزان نشست باید بار یا وزن اعمال شده توسط سازه و همچنین مشخصات فیزیکی خاک مشخص باشد. نشست حاصل از تحکیم علاوه بر موارد یاد شده به نفوذپذیری خاک و همچنین ابعاد تودة خاک وابسته میباشد؛ بهطوریکه، هر چه نفوذپذیری خاک بیشتر باشد، سرعت تحکیم بیشتر بوده و در نتیجه در زمان کوتاهتری خاک به حالت تعادل رسیده و اندازة نشست به حداکثر خود میرسد
فهرست مطالب
چکیده 4
مقدمه 5
مواد و روشها 10
نتایج و بحث 13
جدول (1) مشخصات دانه بندی خاک مورد مطالعه 13
جدول (2) مشخصات شیمیایی خاک مورد مطالعه 14
جدول (3) مشخصات فیزیکی و ژئوتکنیکی خاک شاهد مورد مطالعه 15
جدول (4) دود آتربرگ مخلوط خاک و ترمیمکننده ویژه 16
درصد ترمیمکننده ویژه 16
جدول (5) نتایج حاصل از آزمایش تراکم در حضور ترمیمکننده ویژه 17
درصد ترمیمکننده ویژه 17
وزن مخصوص خشک حداکثر 17
(کیلونیوتن بر مترمکعب) 17
درصد رطوبت اپتیمم 17
جدول (6) مقادیر و برای تمام نمونه ها. 17
نتیجه گیری 23
منابع 25
قیمت فایل فقط 19,500 تومان برچسب ها :