دسته: علوم کشاورزی و منابع طبیعی
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 68 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 29
مقایسه مطالعه ای موتورهای کاوش و ابر موتورهای کاوش در بازیابی اطلاعات کشاورزی و تعیین میزان همپوشانی،جامعیت و مانعیت میان آنها
چکیده
مقایسه میان نظام بازیابی اطلاعات از دیرباز مورد توجه متخصصان اطلاع رسانی بوده است.استفاده کنندگان این نظام ها،آگاهانه یا غیر آگاهانه،نظام را برحسب اینکه تا چه حد نیازهای اطلاعاتی آنان را تأمین می کند ارزیابی می کنند.استفاده کنندگان معمولأ به چگونگی کارکرد نظام علاقمند نیستند،بلکه فقط به نتایج نهایی توجه دارند.لذا بررسی بیشتر نیازهای استفاده کنندگان از نظام های بازیابی اطلاعات از اهمیت برخوردار است.(16)
هدف اصلی این مقاله ارزیابی و تعیین تواناییهای موتورهای کاوش از نظر میزان جامعیت،مانعیت و میران همپوشانی موتورهای کاوش و ابرموتورهای کاوش در بازیابی اطلاعات کشاورزی می باشد. نتایج این بررسی به متخصصان کشاورزی و کتابداران شاغل در این حوزه کمک می کند تا ابزارهای کاوشی که اطلاعات بیشتری را در زمینه کشاورزی پوشش می دهند را، بشناسند و به منظور دسترسی به اطلاعات مرتبط تر با نیاز خود از این ابزارهای کاوش بهره جویند.
روش بررسی: این پژوهش با استفاده از روش پیمایش توصیفی انجام شده است. 5 موتور کاوش و5 ابرموتور کاوش انتخاب شدند.6 کلیدواژه در زمینه کشاورزی هم انتخاب و در ابزارهای کاوش مورد نظر مورد جستجو قرار گرفتند.برای تعیین کلید واژه های حوزه کشاورزی از سر عنوان موضوعی کشاورزی (CAB)استفاده شد. 10 نتیجه اول بازیابی شده آنها، برای ارزیابی مانعیت و جامعیت و همپوشانی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
واژه های کلیدی:
موتورهای کاوش
ابرموتورکاوش
بازیابی اطلاعات
کشاورزی
جامعیت
مانعیت
همپوشانی
مقدمه
ظهور وب را می توان منشا یکی از مهمترین تحولات عصر حاضر در عرصه ارتباطات دانست. با ظهور اینترنت و به ویژه شبکه جهانی وب، انقلابی گسترده در ارائه خدمات اطلاع رسانی به کاربران رخ داده است، به گونه ای که هم اکنون حجم وسیعی از اطلاعات از طریق شبکه جهانی وب قابل دسترس است.(12)
برای سهولت جستجو و دسترسی به اطلاعات در اینترنت،امکاناتی تحت عنوان “ابزارهای کاوش اینترنت”توسعه یافتند که به عنوان پایگاه اطلاعاتی اطلاعات سایتها یا صفحات وب از ساختار و محتوای نوینی نسبت به پایگاه های اطلاعاتی سنتی برخوردار هستند.(10)
ابزارهای کاوش را می توان به چهار نوع مختلف تقسیم بندی کرد که عبارتند از موتورهای کاوش،راهنماهای موضوعی،ابر موتورهای کاوش،و نرم افزارهای کاوش.(11)
همگام با افزایش منابع اطلاعاتی در وب،تعداد موتورهای جستجو نیز به عنوان ابزاری برای سازماندهی و بازیابی اطلاعات در اینترنت افزایش پیدا کرده است.(6)به منظور کاهش زمان و انرژی به کار رفته در مراحل جستجواز طریق موتورهای مختلف کاوش،ابزارهایی طراحی شده اند که جستجو را همزمان در چند موتور کاوش انجام می دهند این ابزارها،ابرموتورکاوش نامیده می شوند(5) حال این سوال مطرح می شود که کاربران به ویژه محققان و پژوهشگران از چه موتورها و ابر موتورهای کاوشی به منظور رسیدن به اطلاعات مناسب در اسرع وقت،بهره جویند؟(14)
یکی از روش های تعییین کارایی این ابزارها سنجش نسبت جامعیت و مانعیت در این ابزارها است. ( 13) در این پژوهش، با بررسی اطلاعات بازیابی شده در حوزه کشاورزی در موتورها و ابرموتورهای کاوش ،نسبت جامعیت و مانعیت به منظور تعیین ربط، محاسبه خواهد شد و به کمک نتایج حاصل از این تحقیق، مشخص خواهد شد که کدام یک از موتورهای کاوش و ابرموتورهای کاوش بهترین عملکرد را در زمینه جستجوی منابع تخصصی کشاورزی دارند.
فهرست مطالب
مقایسه مطالعه ای موتورهای کاوش و ابر موتورهای کاوش در بازیابی اطلاعات کشاورزی و تعیین میزان همپوشانی،جامعیت و مانعیت میان آنها 2
چکیده 2
یافته ها: 3
نتیجه گیری: 3
واژه های کلیدی: 4
مقدمه 4
سوالات پژوهش 5
تعاریف مفهومی و عملیاتی 5
بازیابی اطلاعات 5
پیشینه 6
لفظی قاضی(1387) 6
روش پژوهش،جامعه پژوهش و روش گرداوری اطلاعات 10
روش تجزیه تحلیل اطلاعات 12
یافته های پژوهش 13
جدول شماره 1 . توزیع فراوانی 14
نمودار 1. درصد توزیع فراوانی تعداد کل مدارک بازیابی 15
جدول شماره 2. توزیع فراوانی تعداد کل مدارک بازیابی شده 16
نمودار شماره 2. درصد توزیع فراوانی 17
مانعیت 17
جامعیت 18
جدول 3 .میزان مانعیت و جامعیت در موتورهای کاوش در بازیابی اطلاعات کشاورزی 18
نمودار شماره 3. پراکندگی درصدی نسبت مانعیت در موتورهای کاوش در بازیابی اطلاعات کشاورزی 19
جدول 4 .میزان مانعیت و جامعیت در ابر موتورهای کاوش در بازیابی اطلاعات کشاورزی 21
همپوشانی 22
جدول شماره 5. میزان همپوشانی در موتورهای کاوش در بازیابی اطلاعات کشاورزی 24
نتیجه 27
منابع : 29
کلمات کلیدی کشاورزی:
(کشت مخلوط) Intercropping
(گیاهان حشرهخوار) Carnivorous plants
(آلودگی خاک) Soil pollution
(ویروسهای گیاهی) Plant viruses
(کشاورزی آبی) Irrigation farming
(کشاورزی ارگانیک) Organic farmin
قیمت فایل فقط 17,000 تومان برچسب ها :