دسته: سایر
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 126 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 30
دانلود مقاله رشته مدیریت صنعتی
ارائه مدلی برای طبقه بندی اقلام مواد و موجودیها با استفاده از روش ABC -FUZZY
(بصورت کامل و جامع)
چکیده
موجودی انبارها به طور معمول شامل حداقل دو دسته اقلام میشوند؛ دسته اول که بخش عمده ارزش موجودی انبار محسوب میشوند و معمولاً تعداد آنها زیاد نیست و دسته دوم که بخش کمتری از ارزش موجودی انبار را تشکیل میدهند و تعداد اقلام آنها به مراتب بیشتر از دسته اول است. از اینرو استفاده از یک روش واحد کنترل موجودی برای تمامی این اقلام منطقی به نظر نمیرسد. در سیستم کنترل موجودی ABC بیشترین توجه به اقلام طبقه بالا معطوف بوده و طبقات بعدی از اهمیت کمتری برخوردارند.
در این پژوهش ابتدا با توجه به روش ABC، 77 قلم از مواد اولیه به سه گروه تقسیمبندی شده است که 11 قلم از آنها به عنوان کالای A، 16 قلم در طبقه B و 50 قلم باقیمانده در طبقه C قرار گرفتند. در ادامه معیارهای مصرف، کمیابی و بحرانی بودن اقلام با استفاده از تلفیق روش ABC و طبقهبندی فازی برای طبقهبندی77 قلم از کالاها مورد استفاده قرار گرفت و مشخص شد که 14 قلم از کالاها بسیار مهم، 20 قلم مهم و 43 قلم در گروه غیر مهم هستند. از آنجا که کمبود یا در مواردی نبودن مواد اولیه در بازار سبب ایجاد مشکلاتی برای واحدهای تولیدی میشود، تشخیص دقیق کالاها در سه گروه مذکور با در نظر گرفتن معیارهای کیفی میتواند به برنامهریزی در خرید و سیستم کنترل موجودی شرکتها کمک شایانی نماید.
کلید واژهها:
فازی
موجودی
روشABC
شرکت هامون
طبقهبندی موجودی
مقدمه
موجودی انبار در فعالیتهای اقتصادی اهمیت بسزایی دارد. کنترل نکردن صحیح موجودیها میتواند سبب ایجاد مشکلاتی در سیستم تولیدی شود. این موجودی در هر سیستم تولیدی یا خدماتی نقش کلیدی و راهبردی را ایفا میکند و با کنترل و برنامهریزی صحیح آن میتوان در متعادل ساختن جریان عملیات گام برداشت، زیرا کنترل موجودی، مسئله همزمانی تولید و مصرف را از میان میبرد. از سوی دیگر هزینههای انبار شامل هزینههای سفارش کالا، نگهداری و کسری کالا میباشد و مدیریت انبار هر سازمان موظف به کنترل این هزینههاست.
برای جلوگیری از بروز مشکلات و زیانهای احتمالی ناشی کمبود اقلام موجودی، باید از تکنیکهایی استفاده کرد که احتمال ایجاد هر نوع مشکلی را در محیط تولیدی از بین برده یا حتیالمقدور وقوع آن را کاهش دهد. تحلیل ABC یکی از کارآمدترین تکنیکهایی است که در سازمانها مورد استفاده قرار میگیرد. این طبقهبندی شامل سه گروه (A,B,C) میشود، که اقلام کلاس A دارای بیشترین ارزش و کلاس C دارای کمترین ارزش هستند. در تحلیل ABC فقط به معیارهای قیمت و تعداد در دوره توجه میشود. در حالی که در نظر گرفتن عوامل کیفی دیگری مانند میزان بحرانی بودن اقلام، دوره زمانی خرید و نرخ متروکه شدن، میتواند برای طبقهبندی اقلام انبار مفید باشد. از اینرو ترکیب طبقه بندی ABC با تکنیکهای دیگر میتواند موجب در نظر گرفتن عوامل کیفی در استفاده از این تکنیک شود. لازم به ذکر است، یکی از رویکردها به ABC، رویکرد فازی است که در تحقیق حاضر از آن استفاده شده است.
فهرست مطالب
ارائه مدلی برای طبقهبندی اقلام مواد و موجودیها با استفاده از روش ABC -FUZZY 1
چکیده 2
کلید واژهها: 3
مقدمه 3
مروری بر پیشینه تحقیق 4
روش تحقیق 8
طبقه بندی فازی 9
مشخصههای اسمی (کیفی) مستقل 10
مشخصههای غیر اسمی (کمّی) مستقل 12
تحلیل و بررسی 14
بحث و نتیجه گیری 26
منابع 28
قیمت فایل فقط 14,000 تومان برچسب ها :