دانلود مقالات - سایت 2016

پروژه با رفرنس خارجی، مقاله با مرجع معتبر انگلیسی

دانلود مقالات - سایت 2016

پروژه با رفرنس خارجی، مقاله با مرجع معتبر انگلیسی

رژیم حقوقی دریای خزر

دسته: حقوق

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 56 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 24

رژیم حقوقی دریای خزر

چکیده

دریای خزر، این بزرگترین دریاچه جهان را به واقع باید یکی از نقاط استراتژیک جهان خصوصا از بُعد اقتصادی دانست.وجود منابع نادر جاندار در دریای خزر و وجود منابع غنی نفت در زیر بستر آن و امکان استفاده از آن به جهت حمل و نقل کالا و مسافر و مشکلات ناشی از آلودگی این دریا، همگی بر اهمیت آن افزوده و ضرورت همکاری کشورهای منطقه را در حل مشکلات و استفاده بهینه از این بزرگترین دریاچه جهان، روشن می‏سازد.چارچوب این همکاری رژیم حقوقی دریای خزر می‏باشد. اگرچه تا پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی امکانات این دریا منصفانه میان کشورهای ساحلی تقسیم نشده بود و در حقیقت، شوروی تنها بهره‏بردار اصلی این دریا به شما می‏رفت. اما اکنون با به استقلال رسیدن چندین کشور در سواحل این دریا، نیاز شدید به ایجاد توافق‏هایی میان همه کشورهای ساحلی احساس می‏شود تا میزان بهره‏مندی هر یک از این کشورها را از منابع و امکانات دریای خزر به درستی و منصفانه تحت مقرراتی مشخص درآورد.

در خصوص مسائل دریای خزر اگرچه تحقیقات زیادی صورت گرفته اما درصد بسیار کمی از این تحقیقات با دید حقوقی به آن نظر انداخته است. شاید علت این امر ویژگی خاص دریای خزر و عدم امکان انطباق رویه‏ها و قواعد جاری حقوق بین‏الملل بر آن باشد.تا قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تحقیق در زمینه رژیم حقوقی دریای خزر بسیار محدود و در یکی دو مورد خلاصه می‏شد. پس از فروپاشی به لحاظ بوجود آمدن کشورهای ساحلی جدید و عدم پذیرش رژیم حقوقی فعلی دریای خزر توسط آنها و ضرورت تدوین رژیم جدید حقوقی باعث شد که عده قلیلی در ایران به پژوهش در این زمینه بپردازند در اکثر این تحقیقات تنها به بررسی و تجزیه و تحلیل دیدگاه ایران در این زمینه تکیه شده و دیدگاههای سایر کشورهای ساحلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

نیاز شدید به این مهم که خلأ آن در تفسیرهای سیاسی پس از خبر سیما بخوبی مشهود و هویدا بود، گروه حقوق مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما را بر آن داشت تا به بررسی رژیم حقوقی دریای خزر در قبل و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بپردازد و با بیانی ساده و قابل فهم آنرا تبیین کند.در این تحقیق دیدگاههای نظرها ایده ها راحلها پنج کشور ساحلی دریای خزر تجزیه و تحلیل شده و نهایتا با توجه به شرایط کنونی، راه حلی ارائه شده است.با وجود این، ضرورت تحقیق جامع و گسترده‏تر در این خصوص همچنان احساس می‏شود که در صورت بذل عنایت مقامات مسئول و پذیرش این واقعیت که مباحث حقوقی از مباحث سیاسی جداست و متولی خاص خود را در سازمان می‏طلبد، امید است در آینده با فراهم آمدن امکانات مالی و اطلاعاتی به آن پرداخته شود.

کلمات کلیدی:

دریای خزر

رویه قضایی

رژیم حقوقی

مقدمه

کاسپین، آبسکون، قزوین، ارقانیا، بحرباب، دیلم، عجم، و… مشهورترین نام های دریای مازنداران دریای خزرهستند،دریایی که ما در ایران آن را دریای خزر مینامیم در خارج از ایران به نام «کاسپین» یا «دریای قزوین» شناخته میشود. این دریاچه، در ادوار کهن اقیانوس هیرکانی و دریای تیتیس خوانده می شد؛) کمال حاج سید جوادی فصل نامه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز. تابستان 1375)اما، در سده های اخیر، نام های کاسپین، خزر، آستراخان و مازندران کاربرد بیشتری داشته است که اکنون، بر اساس منافع ملی جمهوری اسلامی ایران، استفاده از نام کاسپین برای این دریاچه مناسب است. چرا که، از طرفی، کاسپین نام بین المللی این دریاچه استوار ریشه در «کاسپی ها» دارد که قبیله ای ایرانی بودند. از طرف دیگر، خزر نام قومی یهودی بود که هزاران سال پیش، در شمال غربی این دریاچه زیست می کرد و به طور کامل از این منطقه به لوانت لبنان مهاجرت کرد و اکنون، با توجه به استراتژی ماجراجویانه صهیونیست ها در منطقه، استفاده از این نام نیز، معضلات ژئوپلیتیکی، مانند نام مجعول خلیج عرب به جای خلیج فارس، برای ایران به بار می آورد.

استفاده از نام های مازندران، گیلان و … هم بر اساس ویژگی های قومی ایران شاید، مشکلات دیگری به دنبال خواهد داشت.ما در ایران این دریا را به نام قوم «خزر» که در کرانههای شمالی آن مسکن داشتند و پایتختشان ایتل در مصب رود ولگا بود میخوانیم و دیگران آن را به نام قوم «کاسپ» که در کرانه های جنوبی دریا - درقلمرو ایران - زندگی میکردند میشناسند. و «کاسپ» قومی است که شهر کنونی قزوین نیز به نام آنها خوانده میشود.درهرحال اینکه ما دریا را به نام قومی که در ساحل شمالی آن میزیستند میخوانیم و دیگران به نام قومی که در ساحل جنوبی آن بودند مینامند، نشانی از این شناخت همگانی است که این آبدان بسته محاط در خشکی به مردمی که در اطراف آن زندگی میکنند تعلق دارد.این تحقیق رژیم حقوقى دریاى خزر را با توجه به تغییرات جدیدى که در ساختار اتحاد شوروى (سابق) ایجاد شده است، بررسى مى نماید.

فهرست مطالب

رژیم حقوقی دریای خزر 1

چکیده 1

مقدمه 2

کاسپین، آبسکون، قزوین، ارقانیا، بحرباب، دیلم، عجم، و… مشهورترین نام های دریای مازنداران دریای خزرهستند، 3

فایده تحقیق 3

تعیین مفاهیم کلیدی 4

سوالات تحقیق: 4

موضوع دریاهای محصور در خشکی و حقوق دریاها: 6

دریای‌ خزر، دریا است‌ یا دریاچه‌؟ 9

2. رژیم حقوقی دریای خزر ، قبل از فروپاشی اتحاد شوروی سابق و پس از فروپاشی 11

(الف). رژیم حقوقی فبل از فروپاشی شوروی 11

(ب). رژیم حقوقی بعد از فروپاشی شوروی 13

چند مکانیسم مناسب برای شراکت منابع نفتی وغیر نفتی دریای خزر: 15

سهم ایران از دریای خزر: 18

دیوان بین المللی دادگستری و خلیج فنسکا 19

پیشنهادات و راهکارها : 20

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر: 20

گزینه های مختلف رژیم حقوقی : 21

نتیجه گیری از تحقیق : 22

قیمت فایل فقط 10,500 تومان برچسب ها :

  • رژیم حقوقی دریای خزر
  • دانلود مقاله رژیم حقوقی دریای خزر
  • حقوق دریاها
  • چند مکانیسم مناسب برای شراکت منابع نفتی وغیر نفتی دریای خزر
  • سهم ایران از دریای خزر
  • کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر
  • سیستم همکاری در فروش فایل
  • همکاری در فروش فایل
  • همکاری در فروش
  • فروش فایل
  • fileina
  • فروشگاه ساز فایل
  • فروشگاه فایل
  • خرید مقاله و تحقیق رشته حقوق
  • خرید پایان نامه

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.