چکیده تحقیق حاضر که به بررسی و کالبدشکافی جریان صدر در عراق میپردازد در ابتدا مقدمه ای کوتاه از کشور عراق و تنوع و شکافهای قومی در آن کشور و جایگاه خانواده صدر می پردازد و سپس وارد مباحث اساسی این گروه و کالبدشکافی آن می گردد. شیعه به عنوان اکثریت جمعیت عراق برای اولین بار پس از 1300 سال، حکومت را د
دسته بندی: علوم انسانی » تاریخ
تعداد مشاهده: 136 مشاهده
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 55
حجم فایل: 48 کیلوبایت
چکیده
تحقیق حاضر که به بررسی و کالبدشکافی جریان صدر در عراق میپردازد در ابتدا مقدمه ای کوتاه از کشور عراق و تنوع و شکافهای قومی در آن کشور و جایگاه خانواده صدر می پردازد و سپس وارد مباحث اساسی این گروه و کالبدشکافی آن می گردد. شیعه به عنوان اکثریت جمعیت عراق برای اولین بار پس از 1300 سال، حکومت را در این کشور بدست آورده است تا به جایگاه واقعی خود دست یابد. در میان احزاب مسلمان در عراق جریان صدر بدلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده آل صدر و نقش خانواده صدر در سلسه جنبان تحزب در جامعه شیعیان عراق، شعارهای مساواتطلبانه و عدالتجویانه و اظهارات ضدامریکایی و حرام دانستن هرگونه مماشات با آمریکا توسط مقتدا صدر و از همه مهمتر دراختیار داشتن یک شاخه نظامی با نام جیش المهدی پرداختن به جریان صدر و بررسی و کالبدشکافی این کروه را ضروری می نماید.
مقدمه
عراق یکی از کشورهای خاورمیانه است که از شرق با ایران، از شمال با ترکیه، از شمال غرب و غرب با سوریه، از جنوب با عربستان سعودی و از جنوب شرق با کویت همسایه است.
این کشور بیشترین مرز مشترک جغرافیایی ـ حدود 1332 کیلومتر ـ با ج. ا. ایران دارد و تقریبا بالاترین اشتراکات—َفرهنگی را در بین کشورهای همسایه با ما دارد. یکی از اصلیترین اشتراکات دو کشور وجود اکثریت جمعیت شیعه مذهب است که همواره به عنوان عاملی مهم و تعیینکننده در روابط دوجانبه و معادلات منطقهای حائز اهمیت ویژه بوده است.
مشخصه بارز کشور عراق تنوع قومی و مذهبی و وجود شکاف میان آنها و داشتن محدودیتهای ژئوپلیتیکی و سلطه حاکمان قدرت طلب و دیکتاتور در طول تاریخ است. خشونتهای فرقهای باعث بیشترین تعداد تلفات غیرنظامی در عراق است. در حقیقت عراق در چرخه کشندهای قرار گرفته است. شورشیان سنی به شیعیان حمله میکنند و در مقابل شیعیان به اقدامات انتقامگیرانه دست میزنند و برعکس.
(Alissa J. Rubin, New York Times, U.S. and Iranian Officials Plan Talks on Iraqi Security, November 21, 2007)
شیعه به عنوان اکثریت جمعیت عراق برای اولین بار پس از 1300 سال حکومت را در این کشور بدست آورده است. بنابراین آنها سخت بدنبال حفظ حکومت خود هستند. با این وجود شکافهایی در درون ائتلاف شیعه که ائتلاف عراق متحد نامیده میشود، ظاهر شده است. کشمکش جناحهای شیعه به دلیل کسب قدرت بیشتر در مناطق شیعه نشین، وزارتخانهها و در کل عراق است. (Friedman, Thomas, L, Op cit)
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
خانواده آل صدر
نقش خانواده صدر در سلسه جنبان تحزب در جامعه شیعیان عراق
شخصیت مقتدی صدر و عملکرد وی
عوامل ناامنی و مهمترین مناطق بی ثبات در عراق
دیدگاه سیاسی و رویکرد مسلحانه
پایگاه اجتماعی طرفداران صدر
خصوصیات جریان صدر
جیش المهدی (شاخه نظامی)
اهداف جریان صدر در مرحله کنونی
تاریخچه شروع درگیری جریان صدر با امریکاییها
آینده جریان صدر
بعضی ائتلافها و اختلافات گروه صدر شیعی
ائتلاف عراق یکپارچه
انشعابات از جریان صدر