فرمت فایل: WORD قابل ویرایش
تعداد صفحات: 43
مقاله ای در خصوص بررسی حقوق زن در اسلام :
مقدمه: انسان از گذشتههاى دور تا به امروز در پى شناسایى حقوق خویش و در جهت تأمینو تضمین آن، همواره قربانى داده است. پرداخت هزینههاى سنگین در این راه بهتدریج جامعه بشرى را به سوى تنظیم و تدوین حقوق بشر هدایت نمود. اعلامیههاى حقوق که سابقه تدوین برخى از آنها به قرنها قبل بازمىگردد نمونهاى از تلاش انسان در اینراستا مىباشد.
انسان همان موجودی است که آفرینش وى در زیباترین شکل ممکن صورت پذیرفته و خداوند خود را نسبت به چنین آفرینشى تحسین نموده، وبرهمین اساس جایگاه شایسته و والای او را موردتاکیدقراردادهاست. : (و لَقَد کرّمنا بَنى آدَمَ وَ حَملناهُم فى البرّ و البحر و رزقناهم من الطیّبات و فضّلناهم على کثیرٍ ممّن خلقنا تفضیلاً )
بنابراین تنها انسان است که تاج کرامت بر سر او نهاده شده، برترى او در جهان به روشنى اعلام گردیده و آنچه در آسمان و زمین است با اراده خداوندى در قبضه وى (انسان) قرار گرفتهاست. در این نگرش الهى بر خلقت انسان که سه محور آفرینش ویژه، جایگاه ویژه و اقتدار ویژه این موجود مورد توجه قرار مىگیرد، برخوردارى از حقوق ویژه نیز امرى طبیعى بوده به گونهاى که بدون آن، ویژگیهاى سهگانه فوق معنا و مفهومى نخواهند داشت. به تعبیر دقیقتر، رابطه مستقیمى میان گستره تواناییها و استعداد انسان با گستره و دامنه حقوق وى وجود دارد. به هر میزانى که استعداد خدادادى این موجود بیشتر باشد دامنه استحقاق او نیز گستردهتر خواهد بود. به حکم آیه شریفه «یا ایّها النّاس انّا خلقناکُم من ذکرٍ و انثى و جَعَلناکُم شعوباً و قبائل لتعارفوا انّ اکرمَکم عند اللَّهِ اَتقاکم » جنسیت هرگز ملاک برترى و امتیاز نبوده بلکه امتیاز انسان چه زن و چه مرد بر اساس تقوا است. زن و مرد گرچه از دو جنس متفاوتند اما از نظر انسانیت با هم برابرند:
وضعیت زنان در جامعه عرب هنگام نزول قرآن:
نتایجی که از آنچه گفته شد بدین قرار است:
مروری بر تاریخچه ارث زن در ایران:
گفتاری از گوستاو لوبون در باره زنان غربی در قرون وسطی:
در چه مواردی زن حق فسخ پیوند زناشویی را دارد؟
بحثی مختصر درباره قضاوت زن:
بحثی مختصر پیرامون سهام ارث زن :
گفتاری در معنای قیمومت مردان بر زنان
گفتارى کوتاه در باب مرجعیت زنان:
مساله اجازه پدر :
حقوق زن در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران:
زن از دیدگاه امام خمینى (ره) :
حجاب و جنبه روانی حجاب:
بررسی نظریات تحقیرآمیز درباره زن و دیدگاه اسلام در این رابطه :
نتیجه گیری: