بیماری: بیماری ریشه آرمیلاریا؛ پوسیدگی ریشه بند کفشی PATHOGEN: armilaria sp. Figure 1. Armillaria gallica mushrooms on an old stump, New York, U.S. (Used by permission of J. Worrall) معمولا یکی از مهمترین بیماری های درختان در مناطق معتدل جهان است. این بیماری در جنگل های بومی، جنگل های کاشته شد
دسته بندی: مهندسی » مهندسی کشاورزی و زراعت
تعداد مشاهده: 235 مشاهده
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 30
حجم فایل: 1,702 کیلوبایت
بیماری: بیماری ریشه آرمیلاریا؛ پوسیدگی ریشه بند کفشی
PATHOGEN: armilaria sp.
Figure 1. Armillaria gallica mushrooms on an old stump, New York, U.S. (Used by permission of J. Worrall)
معمولا یکی از مهمترین بیماری های درختان در مناطق معتدل جهان است. این بیماری در جنگل های بومی، جنگل های کاشته شده، باغات میوه، تاکستان ها و فضای سبز شهری دیده می شود. همچنین ممکن است در گیاهان غیر چوبی (شکل 13) ایجاد شود. این بیماری خسارت های فراوانی را در بخش های معتدل امریکای شمالی، اروپا ف آسیا، ژاپن، آفریقای جنوبی، استرالیا و نیوزلند و هر جای دیگر به بار می آورد.
این بیماری همچنین در بعضی از مناطق حاه شامل بخش حاره آفریقا، آمریکای جنوبی و سریلانکا رخ می دهد. اما در بسیاری از مناطق به شدت مناطق معتدل نیست و فقط در ارتفاعات رخ می دهد.
: Humongous fungus
رشته های کوچک مانند قارچ شناسی و بیماری شناسی جنگل می توانند زیر و رو شوند وقتی که خبری به رسانه های گروهی می رسد. این اتفاقی بود که در سال 1992 رخ داد وقتی یک مقاله ی علمی چاپ شد در باره توانایی Armillaria gallica در تشکیل کلنی های بسیار بزرگ، یا genets. همه اینها زمانی اتفاق افتاد که رسانه های گروهی این موضوع را با عبارت Humongous fungus مرتبط ساختند و برنامه های زیادی در مورد آن ساخته شد. این موضوع به تیتر اول روزنامه نیویورک تایمز، گزارش خبری شبکه ABC به گزارشگری پیتر جنینگس و برنامه Top Ten دیوید لترمن و برنامه های بسیار دیگر بدل شد. (شکل 14) حتی در این مورد یک صفحه اینترنت هم ساخته شد.
جفت های بزرگتری هم پیدا شده است و بزرگترین آنها تا کنون در اورگان شرقی یافت شده است که حدود 900 هکتار است بر آورد میشود بیش از 2400 سال عمر داشته باشد.
شب تاب:
شاید یکی از جالبترین چیزهای در مورد آرمیلاریا این است که میسلیوم های آن نور افشانی می کند، خصوصا در چوبی که در حال تخریب باشد ف به چنین چوب درخشانی روباه آتشین می گویند.در قدیمی ترین شاهکار ادبی انگلیسی
(کتاب بیوولف) به این موضوع اشاره شده است.
شما می توانید با پیدا کردن یک تنه درخت مرده که آرمیلاریا روی آن کلنی کرده باشد به آسانی این نور افشانی را ببینید. دنبال پوسیدگی های درخشانی بگردید که فعال باشند و توسط سایر قارچ ها اشغال نشده باشد. قطعاتی را قطع کنید و آنها را در داخل یک کیسه پلاستیکی بگذارید. تعداد زیادی جمع کنید زیرا نور افشانی در گونه های مختلف متفاوت است. حالا تاریکترین نقطه ممکن را پیدا کنید. برای اینکه شما و دوستانتان را در فضای ذهنی مناسبتر قرار دهیم به جنگل بروید در یک شب تاریک و طوفانی و ابری، اول صبر کنید تا چشم هایتان به تاریکی عادت کند 1یا 2 داستان ترسناک بگوئید حالا از انچه جمع اوری کرده است پرده برداری کنید. چشم هایتان را منور کنید و دوستانتان را تعجب زده.
علائم و نشانه ها:
در بیماری ریشه آرمیلاریا اگر فرد بتواند به ریشه درخت یا پایه آن برسد معمولا به سادگی قابل تشخیص است. یک پولاسکی (شکل شماره 2) وسیله خوبی برای تشخیص ریشه های بیمار درختان است زیرا با یک طرف آن می توان زمین را کند و با طرف دیگر ریشه را قطع کرد.
Figure 2. The pulaski is commonly used for diagnosis of root diseases of trees in the field. It has a scraping side to remove soil and a chopping blade. (Courtesy J. Worrall, copyright-free)
علائم تاج: سرخشکیدگی شاخه ها و باریک شدن تاج از علائم معمول ریشه آرمیلاریا هستند اما آنها همچنین علائم سایر بیماری های ریشه و سایر بیماری های درخت نیز محسوب می شوند. در بعضی از سوزنی برگان زرد شدن یا قرمز شدن جوانه های برگ یا تولید مخروط های سنگین تر از حد معمول ممکن است دیده شود.
علائم اولیه: در برخی از گونه ها؛ قارچ ممکن است از ریشه به تنه داخلی انتقال یابد و موجب شانکر بالای ریشه آلوده شود. در سوزنی برگ ها ی رزینی، در اثر (شکل 3) تراوش رزین در مجاورت ریشه آلوده، طوقه و پایه ساقه resinosis دیده می شود.
Figure 3. Basal resinosis is a good symptom of root disease in resinous conifers. Resin production is a general defensive response of conifers to wounding or infection. Even species without well-developed, interconnected resin-duct systems, such as this subalpine fir, can exude resin on infection. (Courtesy USDA Forest Service, copyright-free)
که این بهترین علامت بیماری ریشه آرمیلاریا است. در برخی موارد ریشه های پوسیده ممکن است کاملا اشکار باشد و یا ممکن است پوسیدگی داخلی طوقه نمایان گردد. (شکل 4)
Figure 4. Butt rot (decay of the inner wood of the base of the stem) caused by Armillaria, probably A. gallica, in Pennsylvania, U.S. The butt rot occurred while the tree was alive and contains abundant rhizomorphs. The tree eventually died and later snapped to reveal the decay column. (Used by permission of J. Worrall)