دسته: شیمی
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 37 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20
بررسی خوردگی الکتروشیمیایی
چکیده :
در این مقاله سعی شده تا خوردگی الکتروشیمیایی بررسی گردد. اثر عواملی چون چگالی شدت جریان، فاصله الکترودها و غلظت محلول الکترولیت (اسید کلریدریک) را در پیل الکتروشیمیایی آهن- مس بر روی داده های اکوستیک امیشن مطالعه گردید. میزان فلز خورده شده در هر مقطع با استفاده از اختلاف وزن اولیه و ثانویه نمونه ها اندازه گیری و میزان آن با داده های آکوستیکی مقایسه گردیده و به صورت نمودار رسم شده است. مطابق نتایج بدست آمده، داده های آکوستیکی در هنگام تغییر پارامترهای چگالی شدت جریان و فاصله الکترود تقریبا به صورت خطی تغییر کرده و رابطه نسبتا معینی بین داده های آکوستیکی و نرخ خوردگی دیده می شود. در حالیکه چنین رابطه ای به هنگام تغییر پارامتر غلظت محلول الکترولیت مشاهده نشده است.
واژههای کلیدی:
خوردگی
گالوانیک
الکتروشیمیایی
اکوستیک امیشن
مقدمه
خوردگی گالوانیکی یکی از مهمترین اقسام خوردگی الکترو شیمیایی میباشد که همواره به عنوان یک مسئله جدی صنایع مختلف را تهدید می کند. این نوع خوردگی هنگامی که دو فلز به پتانسیل الکتروشیمیایی مختلف به واسطه یک محلول الکترولیت با یکدیگر در تماس باشند رخ می دهد. در صنایع نفت و گاز هنگامی که یک لوله زیر زمینی از دو نوع خاک متفاوت عبور کرده و یا جنس لوله ها تغییر پیدا می کند این نوع خوردگی رخ می دهد. انجام پروسه های ساخت روی یک نوع جنس خاص باعث تغییر مقاومت خوردگی می گردد به عنوان مثال کارسرد یک سطح فعالتری را ایجاد می کند که نسبت به یک فلز آنیل شده به عنوان آند عمل می کند. در بتن ها نیز به واسطه وجود محلول های کلریدی این نوع خوردگی رخ می دهد. حتی در مقیاس اتمی این اختلاف می تواند سبب خوردگی شود. بعنوان مثال اختلاف بین دو فاز فریت و سمنتیت در فولاد می تواند باعث خوردگی بین فازی گردد.
امروزه روشهای الکتروشیمیایی و غیر مخرب زیادی برای شناسایی و اندازه گیری خوردگی وجود دارد. اکوستیک امیشن یکی از روش هایی می باشد که به تازگی در زمینه مشاهده و اندازه گیری خوردگی در جهان مورد توجه قرار گرفته است. در این روش با استفاده از موج الاستیک آزاد شده در اثر فعل و انفعالات شیمیایی و مکانیکی در نمونه و آنالیز آن سعی در شناسایی مکانیزم خوردگی و میزان سرعت آن می شود. خوردگی الکترو شیمیایی باعث ایجاد خوردگی بسیار خطرناک حفره ای می گردد که با استفاده از روش اکوستیک توانسته اند به نتایج قابل قبولی در شناسایی آن نائل شوند . در اکثر مطالعات به موازات روش اکوستیک امیشن از یک نوع تکنیک الکتروشیمیایی( اندازه گیری PH ، پتانسیل ،دنبال کردن منحنی های پلاریزاسیون ودیاگرامهای امپدانس الکتروشیمیایی ) نیز استفاده شده است تا توصیف و کنترل خوردگی با استفاده از تکنیک اکوستیک امیشن بهتر قابل ارزیابی باشد.
فهرست مطالب
بررسی خوردگی الکتروشیمیایی 1
چکیده 2
واژههای کلیدی: 2
مقدمه 3
خوردگی فلزات 5
عوامل موثر در خوردگی فلزات: 6
حفاظت در برابر خوردگی: 7
رای حفاظت از فلز با رنگ به دو نوع رنگ نیاز داریم: 8
حفاظت الکتروشیمیایی: 8
به طور کلی دو نوع کند کننده وجود دارد: 9
خوردگی مکانیکی 10
خوردگی چیست؟ 11
ترمودینامیک و خوردگی 12
خوردگی ، یک واکنش طبیعی 14
هزینه های خوردگی 14
محیطهای خورنده 16
خسارات ناشی از خوردگی 16
اثرات زیانبار خوردگی: 17
طبقه بندی خوردگی 17
خوردگی تر،خوردگی خشک 18
منابع و مآخذ : 20
قیمت فایل فقط 12,000 تومان برچسب ها :