دسته: سایر
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 3010 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 42
دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته هوش مصنوعی
اتوماتای سلولی یادگیر و کاربرد آن در پردازش تصاویر و تولید یک مدل تکاملی
*قابل استفاده برای رشته مهندسی کامپیوتر،صنایع و هوش مصنوعی
آپدیت شد:
ضمیمه شدن مقاله اتوماتای یادگیری سلولی و کاربردهای آن در قالب 24 صفحه بصورت رایگان:)
کل محتوا: 42 صفحه اولیه + 24 صفحه آپدیت
چکیده
در این مقاله اتوماتای سلولی یادگیر را معرفی می کنیم. برای درک اتوماتای سلولی یادگیر ابتدا باید به اتوماتای سلولی و پس از آن با اتوماتای یادگیر آشنا شد. پس از آشنایی با این دو مدل ، اتوماتای سلولی یادگیر مطرح می شود و کاربردهای آن مطرح می شود. دو کاربرد اتوماتای سلولی یادگیر در پردازش تصاویر و استفاده از آن برای تولید یک مدل تکاملی به شکل دقیق مورد بررسی قرار می گیرد.
کلمات کلیدی:
اتوماتای یادگیر
اتوماتای سلولی
اتوماتای سلولی یادگیر
مقدمه
اتوماتای سلولی یادگیر[1] تشکیل شده از اجزایی است که در همسایگی یکدیگر قرار می گیرند و رفتار این اجزا بر اساس رفتار همسایگان و تجربیات خودش و همسایه ها تعریف می شود. برای این که با این مدل آشنا شویم ابتدا باید دو مدل اتوماتای یادگیر[2] و اتوماتای سلولی[3] را به خوبی بشناسیم. پس از شناخت این دو مدل ، اتوماتای سلولی یادگیر را که ترکیبی ار دو مدل گفته شده است را مطرح می کنیم.
اتوماتای سلولی یک مدل ریاضی است که می تواند برای محاسبات و شبیه سازی سیستمها به کار رود. اتوماتای سلولی سیستمهای ساده ی گسسته ای هستند که با قوانین ساده و محلی می توانند محاسبات و رفتار پیچیده ای از خود بروز دهند. حلی بودن به این معناست که در تعیین مقدار جدید هر سلول، سلولهایی که در همسایگی وی هستند تاثیرگذار هستند و سلولهای دورتر، تاثیری ندارند. هر سلول برای خود مجموعه ای از حالات دارد که در هر لحظه با توجه به حالت خودش و همسایه ها تصمیم می گیرد که به چه حالتی برود. قوانین تغییر حالت در اتوماتای سلولی در طول کار ثابت است و تغییر نمی کند. .
شبکه سلولها می تواند ابعاد متفاوتی داشته باشند و یک , دو و یا بیشتر بعد داشته باشند. با توجه به تعداد مقادیری که سلولها می توانند اختیار کنند, اتوماتای سلولی به دو نوع دودویی و چند مقداره تقسیم می شود. درک رفتار اتوماتای سلولی از روی قوانین آن بسیار مشکل می باشد و درک آن نیاز به شبیه سازی دارد.یکی از مشکلات استفاده از اتوماتای سلولی طراحی قوانینی است که عمل دلخواه ما را انجام دهد. انواع متفاوتی از قوانین به روز رسانی سلولها وجود دارند که باعث ایجاد انواع متفاوت اتوماتای سلولی میشوند. به عنوان مثال، قوانین میتوانند به صورت قطعی و یا احتمالی بیان گردند و این دو دسته از قوانین منجر به دو دسته اتوماتای سلولی قطعی و اتوماتای سلولی احتمالی میشوند. ویژگیهای اتوماتای سلولی را به اختصار میتوان به صورت زیر بیان نمود: فضا و زمان به صورت گسسته پیش میروند.
فهرست مطالب
1. مقدمه
1.1. اتوماتای سلولی
1.2. اتوماتای یادگیر
1.2.1. اتوماتان L2N2
1.2.2. اتوماتان G2N2
1.2.3. اتوماتان Krinsky
1.2.4. اتوماتان Krylov
1.2.5. اتوماتان Ponomarev
1.3. اتوماتای یادگیر سلولی
2. انواع اتوماتای سلولی یادگیر
2.1. توماتای یادگیر سلولی ناهمگن
2.2. اتوماتای یادگیر سلولی دارای ورودی (باز)
2.3. اتوماتای یادگیر سلولی با شعاع همسایگی متغیر
2.4. اتوماتای یادگیر سلولی با متغیر سراسری
3. کاربردهای اتوماتای سلولی یادگیر
3.1. پردازش تصویر
3.2. محاسبات تکاملی به کمک اتوماتای سلولی یادگیر
4. نتیجه گیری
منابع
قیمت فایل فقط 35,000 تومان برچسب ها :