دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 113 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 74
پروژه کارشناسی رشته علوم تربیتی با عنوان بررسی عوامل موثر بر بزهکاری اطفال و نوجوانان (تهران 1387)
چکیده:
بزهکاری نوجوانی که ریشه در ساختار جوامع صنعتی دارد یکی از چهرههای منظم فعالیت اجتماعی است که نتیجهی نابسامانیها و گسیختگی میان ارزشها و هنجارهای اجتماعی بوده و معلول محیط پیرامون فرد از محیط بلافصل او تا کل ساختار جامعه میباشد.بزهکاری در نوجوانی یک تجلی سو از رفتار نیست بلکه پدیده پیچیدهای است که اشکال گوناگون بخود میگیرد و علل مختلفی دارد.بررسی حاضر پژوهشی است که در زمینهی یکی از عوامل موثر در بزهکاری نوجوانان، عاطی آن کوشش شده است که با بهرهگیری از روشهای تجربی و منابع و کتابها موجود در این زمین هبه بررسی تاثیر خانواده و محیط گروه همسالان در بزهکاری نوجوانان (سرقت) پرداخته میشود و متعاقب آن با مجازاتهایی روبرو میشود.
اصطلاح بزهکاری را می توان به هنگام مشخص ساختن ویژگیهای تمامی صور تخلطی از قانون و همچنین امور جنایی (نطیر دزدیها، تقلبها، جرائم، سوء استفادههای مالی و غیره) که در کشوری یا منطقهای یا دورانی خاص صورت وقوع مییابند بکار برد. بنابراین به طور کلی بزهکاری مجموعهی وسیعی از موارد نقص هنجارهای قانونی و اجتماعی را در بر میگیرد. این رفتار وقتی از طرف نوجوانان صورت میگیرد، بزهکاری نوجوانان خوانده می شود.در عصر حاضر پیشرفت صنعت و گسترش مسائل و مشکلات اقتصادی موجبات ارتباط و همبستگی هرچه بیشتر انسان ها را فراهم آورده است، لیکن وسعت این ارتباط و گرایش همهجانبه همانقدر که در بهتر نمودن زندگی افراد موثر بوده، مشکلات عدیدهای را نیز برای جامعه بوجود آورده است از جملهی این مشکلات ازایش بزهکاری اطفال و نوجوانان میباشد.
واژگان کلیدی:
جرم
بزهکار
ناهنجارهای اجتماعی
بزهکاری اطفال و نوجوانان
مقدمه:
هرجامعهای اعم از کوچک یا بزرگ، عقب مانده یا پیشرفته، فقیر یا غنی برای تنظیم روابط بین افراد خود محتاج قوانین و مقررات است. هرچه جامعه از افراد مختلف و متفاوت بوجود آید بین همان افراد همان طور که در ساختمان بدنی و جسمی با هم شباهت ظاهری دارند به همان ترتیب نیز در خواستهها و امیال باطنی مشترک میباشند وجود امیان و خواستههای مشترک از یک طرف انسانها ار به هم نزدیک ساخته تا در راه وصول به این اهداف و خواستهه همکاری نماین ولی از طرف دیگر لازمه زندگی با دیگران موجب میشود که بین افراد به خاطر جلب منفعت بیشتر نزاع و خصومت بوجود آید به همین عل از همان ابتدا بشرح جرم و جنایت پدید آمده است.
هیچکس از مادر مجرم متولد نمیشود، و اگر کسی به گناهی آلوده شود از محیط خانوادگی اجتماعی و پرورش اوست. زیرا انسان ساخته تو پرداخته بنیادهای خانوادگی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و روابط و مناسبات احتماعی جامعه خویش است، و یا به عبارت دیگر چگونگی رفتار و شخصیت افراد بیشتر به چگونگی محیط اجتماعی، اقتصادی وو تربیتی آنها بستگی دارد.
علی (ع) فرموده است: «شدت علاقه و حرص آدمی به اغلب لذائذ باعث گمراهی و لایه پستی و سقوط اوست». یکی از مسائل پیچیده و مهم فعلی که توجه بسیاری از متخصصینف جامعهشناسان و روانشناسان را به خود معطوف داشته موضوع مجرمین کم سن و سال یا اطفال و نوجوانان بزهکار میباشد که متاسفانه روز به روز هم گشترش مییابد و مخصوصاً باید اقزود که این این گسترش اغلب در کشورهایی به چشم میخورد که از لحاظ اقتصادی در سطح کاملاً پیشرفتهای قرار دارند. از آن گذشته کیفیت جرائم ارتکابی نیز باعث نگرانی و ناراحتی فراوانی گردیده است. جراعم ارتکابی اطفال علیه اموال روزبه روز بیشتر میشود. به همین ترتیب جرائم علیه افراد، جرائم جنسی و فساد هم روبه افزایش است. سرقت موتورسیکلت و ماشین و سرقت از فروشگاههای بزرگ و حتی سرقتهای مسلحانه از بانکها نیز بر جرائم سابق افزوده گردیده است.
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول کلیات
1-1 مقدمه
2-1 طرح مسئله
3-1 اهمیت پژوهش
4-1 اهداف پژوهش
5-1 فرضیات تحقیق
6-1پرسشهای تحقیق
7-1 تعاریف و اصطلاحات
فصل دوم: ادبیات پیشینه تحقیق و پژوهش
بخش اول: طفل بزهکار
1-2طفل بزهکار کیست
2-2 علل ارتکاب بزهکاری اطفال
ا1-2-2 عوامل برهزای داخلی
2-2-2-عوامل بزهزای خارجی
3-2 جرائم ارتکابی اطفال
1-3-2 جرائم بر علیه اشخاص
2- 3-2جرائم بر علیه اموال
3- 3-2جرائم بر علیه نظم عمومی جامعه
4- 2عوامل بازدارنده از بزهکاری اطفال
1-4-2 مقررات مربوط به قبل از تولد طفل
2- 4-2مقررات مربوط به بعد از تولد طفل
بخش دوم: بررسی پیشینهی پژوهش
5-2مقدمه
6-2 طفل بزهکار کیست و عکسالعمل اجتماعی علیه وی چیست؟
1-6-2: محدوده سنی اطفال و ارتباط آن با بزهکاری
الف: مقررات قانونی
ب: از نظر تئوری
2-6-2: عکس العمل جامعه در مقابل اطفال بزهکار در قانون مجازات عمومی سابق
3-6-2: عکسالعمل جامعه در مقابل اطفال بزهکار در قانون مجازات اسلامی
4-6-2: کانون اصلاح و تربیت اطفال و نوجوانان
5-6-2جرائم ارتکابی اطفال و نوجوانان
6-6-2علل ارتکاب بزهکاری اطفال و نوجوانان
7-6-2دادرسی اطفال و نوجوانان بزهکار در حالت خطرناک
:7-2: بررسی رشتهها و عوامل بزهکاری
8-2مطالعه علمی بزهکاری
9-2 شناخت ریشهها و عوامل بزهکاری
10-2: نقش پلیس در رابطه با کاهش بزهکاری
1-10-2رابطه بین پلیس و بزهکاری
2- 10-2نقش پلیس در پیشگیری از وقوع جرم
3- 10-3نقش پلیس در پیشگیری از جرائم اطفال و نوجوانان
فصل سوم
1-3- مقدمه
2-3- نوع و روش تحقیق
3-3-جامعه آماری و جامعه نمونه
4-3 روش ابزار جمع آوری اطلاعات
5-3 روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل چهارم: نتیجه گیری و پیشنهادات
منابع و مواخذ
قیمت فایل فقط 29,000 تومان برچسب ها :