دسته: روانشناسی،علوم تربیتی واجتماعی
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 131 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 195
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته جامعه شناسی گرایش پژوهشگری با عنوان بررسی عوامل موثر بر انحرافات دانشجویان دختر
چکیده:
موضوع این تحقیق عوامل موثر بر انحرافات دانشجویان دختر می باشد (دانشجویان دانشگاه الزهرا و دانشجویان دانشکده ی مدیریت و علوم اجتماعی واحد تهران شمال).اگر جامعه را به ارگانیسم و سازمان بدنی تشبیه کنیم در این تشبیه مسائل اجتماعی بیماریهای آن جامعه به حساب می آیند. و همانطور که بیماریهای جسمی قابل شناخت و علاج هستند بیماری های اجتماعی نیز قابل تشخیص و درمان هستند منتها در درمان بیماریهای اجتماعی باید به علل بوجود آورنده ی آن مسائل یا بیماری توجه داشت و بر اساس شناخت واقعی علل، راه درمان مناسبی ارائه داد. بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت و گفت ریشه ی تمام کجرویها در محیط اجتماعی است. بنابراین کجروها بیماران اجتماعی هستند که مانند بیماران جسمی قابل درمان و علاجند مشروط به اینکه عوامل کجروی موجود در محیط اجتماعی از بین برده شود.
در این پژوهش کوشیده ایم به عنوان نمونه یکی از عرصه های حیات اجتماعی را مورد توجه قرار دهیم و ریشه ی پاره ای از مسائل اجتماعی را که گاهی می تواند به ناهنجاری ها و انحرافات نیز منجر شود شناسایی کنیم. لذا سوال اصلی تحقیق این است که آیا شرایطی نظیر نابسمانی خانواده ـ دلبستگی و معاشرت با دوستان بزهکار ـ تماشای فیلم های غیر مجاز و ماهواره و گرایش به مد، منطقه سکونت، تحصیلات والدین، عدم رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی عدم دلبستگی به خانواده و عدم گرایش به اعتقادات مذهبی ، آیا در شدت انحرافات موثرند و تاثیرات به چه میزان می باشد؟این تحقیق ، یک تحقیق کیفی است که در آن از روش کیفی و ابزار مصاحبه و مشاهده استفاده شده است. و در پایان نتایج و پیشنهادات ارائه شده .
کلمات کلیدی:
انحرافات
ناهنجاری
بیماری های اجتماعی
انحرافات دانشجویان دختر
مقدمه
جوانی و بلوغ مرحله ای است که در آن نافرمانیهای عصبی به کثرت و فراوانی ظاهر می شود. و افرادی که در همه ی مراحل زندگی به خوبی دارای تعادل می باشند ممکن است در مرحله ی بلوغ به طور کامل از حالت تعادل خارج شوند. وضع انحراف جنسی در کشورهای مختلف به وضع اجتماعی آنها بستگی دارد.خانم مارگارت مید، انسان شناس بزرگ آمریکایی در کتاب خود تحت عنوان سالخوردگی در ساموآ تصریح می کند که در جزیره ی ساموآ، بحرانها و نافرمانیهای دوران بلوغ بی معنی می باشد و اثری از این نشانه ها یافت نمی شود. او علت این امر را به این حقیقت ـ نسبت می دهد که آزادی جنس در آن جا شایع و رایج می باشد در زندگی قبیله ای و در کشورهای توسعه نیافته، انحرافات جنسی معمولا وجود ندارد و یا لااقل اگر هم وجود داشته باشد، بسیار کم است و بطور محرمانه و مخفیانه انجام می گیرد.
علت این امر آن است که در اجتماعات کم جمعیت و توسعه نیافته وظیفه ی شخصی هر کس در خانواده و یا اجتماع مربوط او محدود و معین است و رفتار و اعمال مردم بهتر کنترل می شود و چون آلایشات گوناگون اجتماعی در این نوع جوامع وجود ندارد، محیط برای افراد و مردم کمتر فرصت سرپیچی و تخلف از مقررات و انحراف از قواعد اخلاقی ایجاب می کند ولی در اجتماعات متراکم و محیطهایی که مظاهر تمدن زیادتر جلوه گر است، روابط افراد با یکدیگر پیچیده تر و غامض تر بوده و تعیین نقش اجتماعی افراد مختلف نسبت به جامعه ی مربوط آنها بسیار مشکل تر است.بدیهی است در این اجتماعات، کنترل کردار و اعمال مردم نیز مشکل تر بوده و تمایلات جنسی افراد که در عمل با نظام اجتماعی مباینت و مغایرت پیدا میکند.
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
فصل اول
طرح مسئله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
سوالات پژوهش
تعریف مفاهیم کلیدی
فصل دوم
مقدمه
پیشینه ی پژوهش
دیدگاه های نظری پژوهش
فصل سوم
مقدمه
روش پژوهش
متغیر ها و شاخصهای پژوهش
جامعه ی آماری
روش نمونه گیری و حجم نمونه
ابزار جمع آوری اطلاعات
شیوه ی اجرای پژوهش
تجزیه وتحلیل داده ها
فصل چهارم
ارائه ی یافته های پژوهش:
مقدمه
ارائه و تحلیل یافته های پژوهش
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری:
مقدمه
تعبیر و تفسیر نگرش ها
جمع بندی
محدودیتها
پیشنهادات
فهرست منابع
پیوست ها
سوالات مصاحبه
قیمت فایل فقط 110,000 تومان برچسب ها :