معماری ایران همواره دستخوش تحولات بزرگی بوده است. پس از سالها ثبات و انسجام، در زمینه معماری، در دوره حکومت پهلوی و به دلیل سلطه و داد و ستد کشورهای اروپایی نظیر روسیه و انگلیس و تا حدی آلمان بر ایران، کشور در ابعاد مختلف تحت تأثیر نفوذ….
دسته بندی: مهندسی » مهندسی معماری
تعداد مشاهده: 386 مشاهده
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 22
حجم فایل: 147 کیلوبایت
چکیده:
معماری ایران از اواخر دوره قاجار و شروع دوره پهلوی دچار هرج و مرج و آشفتگی شد در این دوران ما شاهد احداث همزمان ساختمانهایی هستیم که هر کدام بیانگر یکی از مکاتب فکری دوره هایی مشخص از تاریخ ایران هستند:
کاخ مرمر به تقلید از معماری سنتی و عمارت شهربانی کل کشور به تقلید از تخت جمشید و ساختمانهای بلدیه (شهرداری) و پستخانه به شمال و جنوب میدان امام (سپه) به تقلید از معماری نئوکلاسیک فرانسه ساخته شدند. در این دوره تلاش می شد که پیوندی بین سه طیف فکری به وجود آید: ساختماهای وزارت امور خارجه، اداره پست، صندوق پس انداز بانک ملی را در واقع می توان به عنوان نمونه این گونه ساختمانهای التقاطی نام برد. این گرایشهای متفاوت و بعضا متضاد در معماری این دوره ناشی از اختلاف در گرایشهای سیاسی و ایدوئولوژیک این عصر از تاریخ ایران است که ریشه در جریانهای عقیدتی - سیاسی اواخر دوره قاجار و اوایل دوران پهلوی دارد. جریانهای مذکور را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
گروه اول، سنت گرایان، که اساس تفکر سیاسی و بینش دینی آنها هماهنگی دین با سیاست و احیاء و توسعه سنتهای هزار ساله جامعه ایرانی بود. پرچمداران این نهضت در آن برهه از زمان شیخ فضل الله نوری بود و بعد از ایشان سید حین مدرس ادامه دهنده راه وی گشت. فهرست مطالب:
معماری قاجار پهلوی
شروع دوره پهلوی (دوره رضا خانی)
معماری سبک ملی
سر در باغ ملی
تصاویر میدان انقلاب
در دوره رضا شاه
دیوارهای باربر
پهلوی اول
میدان حسن آباد
دوره قاجار
شهرسازی و معماری در دوره پهلوی اول
معماری صنعتی
معماری دوره پهلوی اول در فضای کارخانه