دسته: سایر
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 31 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 12
افزایش ضریب برداشت نفت از میادین نفتی
مقدمه
در دره مرکزی کالیفرنیا ، هنوز هم بیش از 8000 پمپ کله اسبی با پایین و بالا رفتن متوالی و آهسته خود در حال مکیدن آخرین قطرات نفت از دل خاک های این منطقه اند. وجود انبوهی از خطوط قدیمی انتقال نفت در این منطقه نشان می دهد که در گذشته، این منطقه نقش مهمی در تامین نفت ایالات متحده داشته است. و متخصصان نفتی شاغل در این منطقه معتقدند که به زودی راه های جدیدی برای استخراج نفت بیشتر به وجود خواهد آمد.
هنگامی که میدان نفتی کرنریور در سال 1988 کشف شد ، تحلیلگران معتقد بودند که تنها ده درصد نفت درجای آن ، استخراج می گردد. در سال 1942 و پس از گذشت چهار دهه از استخراج نفت ، تخمین زده می شد که هنوز هم 54 میلیون بشکه نفت قابل برداشت در این میدان وجود دارد. در حالی که تا آن زمان 278 میلیون بشکه نفت از این میدان برداشت شده بود. البته تخمین های گذشته در مورد عملکرد این میدان ، بسیار کمتر از برداشت انجام شده از آن بود ، چراکه تا سال 1995 میلادی در مجموع 736 میلیون بشکه نفت خام از این میدان تولید شد و کارشناسان اعتقاد داشتند که هنوز هم 970 میلیون بشکه نفت دیگر باقی مانده است.
اما این تخمین هم اشتباه از آب درآمد. در سال 2007 میلادی غول نفتی شورون ، که استخراج نفت از این میدان را بر عهده داشت ، اعلام کرد که تولید تجمعی این میدان به 2 میلیارد بشکه خواهد رسید. تولید روزانه این میدان 80000 بشکه در روز است و فرمانداری ایالت کالیفرنیا پیش بینی می کند که هنوز هم 627 میلیون بشکه نفت در اعماق این میدان ، وجود دارد.شورون در سال های دهه شصت میلادی ، طرح های افزایش ظرفیت برداشت نفت از این میدان را با تزریق بخار به آن ، آغاز کرد که درآن سال ها، یک فناوری نو به شمار می رفت. بعدها در کنار تزریق مداوم بخار ، تغییر در شیوه های حفاری و اکتشاف های جدید در این محدوده ، به افزایش برداشت از این میدان کمک کرد.
اما این میدان نفتی یک استثنا نیست. در منابع علمی چرخه حیات یک چاه به شکل یک نمودار زنگوله ای است که به افتخار زمین شناس نامدار شرکت شل ، نمودار منحنی هابرت نامیده می شود. بر اساس این نمودار، زمان اوج برداشت از یک مخزن ، در میانه عمر آن قرار دارد.
به هر ترتیب اکثر میادین نفتی دنیا ، در میانه دوم عمر خود قرار دارند. و فناوری های جدید می تواند تا حد زیادی به افزایش برداشت از یک مخزن ، کمک کند.بسیاری از پژوهشگران معتقدند که در چند سال آینده ، ما شاهد بیشترین حجم برداشت نفت خواهیم بود و به دنبال آن ، دوره افول حجم تولید بر اساس منحنی هابرت آغاز می گردد. اما من با این نظر مخالفم ، چراکه سال ها پیش و در دهه هشتاد نیز ، کارشناسانی اعلام کرده بودند که نیمه دوم عمر تولید نفت آغاز شده است ، اما آن پیش بینی ها ، نادرست از آب درآمد.
امروزه ، روش های جدید اکتشاف در میادین نفتی ، رازهای زیادی را در مورد اسرار اعماق زمین ، برملا نموده است. مثلا امروزه و در سایه دستاوردهای نوین ، بر خلاف اعتقادات گذشته تولید نفت در بسیاری از میادینی که غیر اقتصادی به شمار می رفت ، اقتصادی گشته است و یا بسیاری از منابع نفتی غیر قابل دسترس در گذشته ، امروزه قابل بازیافت به شمار می روند.من معتقدم در سایه دستاوردهای جدید پژوهشی ، حجم تولید از مخازن نفتی همچنان و تا چندین دهه رو به افزایش خواهد بود و ما تا یک قرن دیگر می توانیم از این انرژی فسیلی بهره ببریم. با وجود اثرات زیانبار سوخت های فسیلی برای محیط زیست و آب و هوا ، هم اینک سایر منابع جایگزین انرژی قادر به رقابت با نفت به دلیل سهولت انتقال و ذخیره سازی و هزینه پایین و تنوع محصولات پایین دستی آن نیستند .و البته در کنار پیشرفت فناوری های مربوط به منابع انرژی نو ، ما باید همچنان به صورتی مسئولیت پذیر از سوخت های فسیلی بهر ه ببریم.
کلمات کلیدی:
میادین نفتی
ازدیاد برداشت
افزایش ضریب برداشت
روشهای ازدیاد برداشت
روشهای ازدیاد برداشت نفت
روشهای ازدیاد برداشت از مخازن
روشهای ازدیاد برداشت از مخازن نفت
روشهای ازدیاد برداشت از مخازن نفتی
قیمت فایل فقط 7,000 تومان برچسب ها :